Leaseconstructie badkamerconcepten en FF&E hotellerie

 

HorecaMonitor heeft met partijen, inclusief één van de grootste leveranciers wereldwijd van badkamerconcepten, een vooruitstrevend concept uitgewerkt en samengesteld. Wij zijn op zoek naar investeerders c.q. financieringsmaatschappijen die dit mee wil faciliteren en in de markt zetten.

Dit unieke concept, geheel nieuw in Europa, is samengesteld om aan de behoefte bij enerzijds de realisatie van nieuwe hotels en anderzijds bij verbouwing, aanpassingen en upgrading van bestaande hotels te kunnen voldoen. Dit om de investering in kwalitatieve badkamerconcepten en/of de hele FF&E financieringstechnisch, én op basis van liquiditeitsspreiding te kunnen vormgeven.

Met de realisatie van kwalitatief hoogwaardige badkamers zijn hoge investeringen gemoeid. Afhankelijk van het gewenste opleveringsniveau kan een compleet nieuwe badkamer zomaar € 20.000,- tot € 30.000,- kosten.

Hierdoor ontstaan veelal financieringsvraagstukken waarvoor wij een drietal badkamerconcepten samengesteld hebben, welke in de vorm van een leaseconstructie aangeboden kunnen worden.

 

Door te leasen in plaats van direct te kopen, is het mogelijk voor hoteliers om flexibel te investeren en te blijven groeien

 

Er wordt hierbij niet ineens betaald, maar op dagprijsniveau. Dit geeft veel minder druk op de totale liquiditeitsbehoefte en een duidelijke doorberekening in de kamerprijs bewerkstelligt.

Bedrijfseconomisch maakt dit de balansverhoudingen korter en beter, waardoor de hotelier geen concessie hoeft te doen aan de kwaliteit die een hotelgast mag verwachten. Deze balansverkorting komt mede in het voordeel uit dat banken waarschijnlijk andere financieringen wel kunnen verstrekken om de continuïteit te kunnen waarborgen.

Wij bieden de navolgende mogelijkheden:

  • Drie badkamerconcepten/-upgrades, zijnde een goud-, zilver- en bronzen versie;
  • Berekening en samenstelling van leasestructuren uitgezet in een 5-, 8- en 10 jaars looptijd, rekening houdende met diverse rente-/kapitaalsvergoedingen die in de leaseprijs opgenomen worden. Deze rekenmodellen dienen als discussion papers om tot een definitieve samenstelling te komen.

Gezien deze tijd, waarin de banken waarschijnlijk de komende maanden of jaren nagenoeg geen financieringen gaan verstrekken aan hotelontwikkeling en andere uitbreidings- of vervangingsplannen, zou dit een zeer gewenste invulling kunnen gaan geven, waar zowel de hotelexploitant, pandeigenaar en investeerder mooie rendementen kunnen halen.

 

Neem bij interesse, contact op met John Reintjens om een afspraak in te plannen.
john@horecamonitor.nl | 043 – 410 00 36 of mobiel via 06 535 38 919